»Salmonele v mesnih pripravkih absolutno ne sme biti. Vemo, da se termično obdelujejo, preden jih zaužije potrošnik, tako da je tveganje verjetno obvladljivo, ampak ne glede na to salmonele v mesu ne sme biti.«
»V okviru tega posebnega nadzora pregledujemo mesne pripravke v distribuciji, torej pri dobaviteljih, ne glede na poreklo, a s poudarkom na tistih, ki ne izvirajo iz Slovenije.«
»Ocenjujem, da bomo v prihodnjih od dveh do treh tednih našli še druga živila ali mesne pripravke, v katere bi lahko bilo vključeno sporno meso. Upam, da ne, ne moremo pa tega izključiti.«
»Trenutno se izvajata umik in odpoklic. To pomeni, da mora nosilec dejavnosti, torej tisti, ki to daje na trg, poskrbeti, da vse sporne mesne pripravke, ki so še v obtoku, umakne.«
»Najpogostejše napake so bile pri funkcionalnosti embalaže in možnosti enostavnega odpiranja, pa napake pri kakovosti presnega izdelka s povečano izcejo ali večjimi kosi mesa, pri mesnih pripravkih pa previsoka slanost in neharmoničnost vonja in arome.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju